Comments are off for this post.

Guanyadora dels premis Ciceronianum i Parnàs (fases catalanes)

Written by Published on Activitats

Marta Esteve Ortega, guanyadora de les fases catalanes del Certamen Ciceronianum i del Premi Parnàs.

12813995_10204472728817725_1194789080269066578_n

La Societat Espanyola d’Estudis Clàssics convoca cada any dos concursos de traducció adreçats als estudiants de Batxillerat de tot Espanya: un del llatí, el Certamen Ciceronianum, i l’altre del grec, el Premi Parnàs.

Les diverses Seccions de la SEEC fan pública la convocatòria i el corpus de treball al setembre i l’examen es realitza al mes de març, el de llatí, abril, el de grec. Consisteix a traduir un text de Ciceró o de Llucià i respondre una sèrie de preguntes relacionades.

El guanyador del Certamen a Espanya obté una borsa de viatge de 1.000 € per assistir, acompanyat del seu professor, a la prova internacional del Certamen Ciceronianum a la ciutat d’Arpino (Itàlia). I el guanyador del Premi Parnàs aconsegueix una beca de 1000 € per assistir a l’Acadèmia Homèrica a l’illa grega de Quios, durant el mes de juliol.

Aquest és el segon any que s’hi presenten alumnes de l’institut Gallecs; l’any 2014 s’hi van presentar a la prova de grec cinc alumnes de 2n de batxillerat, que, tot i que no van guanyar, van fer un molt bon paper. Enguany s’hi han presentat dues alumnes, la Marta Esteve i l’Ariadna Boladeras, que des del mes d’octubre han treballat voluntàriament els textos de Ciceró i Llucià. Cal dir que el nivell de llatí necessari per traduir Ciceró és força elevat i que correspon, més que al nivell de 2n de batxillerat, al de 2n de Filologia clàssica. I gairebé el mateix es pot dir del grec de Llucià.

Per això, volem felicitar molt efusivament la Marta, com a guanyadora de les dues proves, i també l’Ariadna per l’esforç, la perseverança i, òbviament, pel resultat.

L’ENHORABONA!

 

2016-05-04 11_07_54-Secció catalana de la SEEC _ El món clàssic i Catalunya

More Posts

Comments are closed.