Els alumnes creadors de termes científics!

Written by Published on Activitats

El 28 de febrer els nostres alumnes de 3r ESO han participat en la xerrada Què en sabeu dels termes de la ciència? Organitzada pel Consorci de Normalització lingüística de Mollet juntament amb el Termcat i l’hospital de Mollet.

En aquesta xerrada es pretén unir el món de les llegües amb la Ciència, buscant el punt d’unió que són els mots. Els alumnes podien alhora participar en un concurs on havien d’inventar-se un mot científic i definir-lo.  Entre els mots seleccionats van estar el de:

Gerard Raga 3rESO

Rinoneurocirugia: cirurgia per extreure tumors i acumulacions de sang o teixit a partir de l’entrada nasal per tal de no entrar per la part superior del crani i per evitar de treure tots els cabells del cap del pacient.

Lucía Gimeno 3rESO

Oniroscopi: Aparell que interpreta els somnis d’un pacient, normalment utilitzat per analitzar els malsons que desperten als nens petits.

A continuació teniu els enllaços on apareix la notícia i on podem veure les fotografies de la xerrada.​

El facebook del termcat https://www.facebook.com/Termcat/

​El facebook del servei local de català de Mollet www.facebook.com/serveilocaldecatalademollet

La web de l’Hospitat de Mollet /http://www.fsm.cat/web/

More Posts

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *