Comments are off for this post.

Sortida a la facultat de Filologia de la UB

Written by Published on Activitats

El passat dia 5 de febrer els alumnes de 2n de Batxillerat de les matèries de llatí i grec vam realitzar una sortida a la Universitat de Barcelona, a la Facultat de Filologia.

En primer lloc, vam anar a la biblioteca de la facultat de Filologia, on, a través del CRAI de la Biblioteca de Lletres, vam poder admirar manuscrits i incunables molt valuosos, entre els que estava un exemplar de l’Eneida en llatí i traducció i un altre d’Aristòtil en grec. També vam veure llibres amb il·lustracions precioses de mapes i places.

En acabar la primera visita, vam romancejar en la biblioteca i, després, vam fer un tomb per tot l’edifici, que vam saber que comparteixen les facultats de Filologia i la de Matemàtiques: vam veure els jardins i els claustres, així com el vestíbul i el paranimf.

Per últim, vam assistir a dues conferències sobre cultura clàssica, organitzades de la secció catalana de la Sociedad de estudios clásicos.

En la primera, ens parlaren d’Ovidi i la seva influència posterior en les arts (música, literatura, cinema, còmic,…).

En la segona, ens van parlar de la saga mítica del Casal de Tebes: la fundació de la ciutat, la maledicció que patia la descendència de Cadme, l’aportació cultural d’aquest fenici, el paper civilitzador d’aquest heroi…

En definitiva, va ser una sortida on, a més d’enriquir-nos culturalment, vam poder tastar de més a prop l’ambient universitari de cara a l’any vinent. Tornaria a anar-hi amb molt de gust.


More Posts

Comments are closed.