Comments are off for this post.

Excursió Agón

Written by Published on Activitats

El passat dia 6 de febrer els alumnes de primer de batxillerat de les matèries de llatí i grec vam fer una excursió a Barcelona.

Primerament, vam anar a visitar el CaixaFòrum, on ens van parlar de la deessa grega de la victòria, Nike (Νíκη), representada amb unes ales. Ens van ensenyar moltes mostres d’aquesta deessa per exemple a les monedes.

A més de ser la deessa de la victòria, Nike, també era la deessa de la força, capaç de córrer i volar a gran velocitat. És per això que segons ens van explicar, la marca de sabates Nike va utilitzar les seves ales com a símbol de velocitat.

A més, ens van explicar que als guanyadors de les olimpíades se’ls entregaven, una cinta, que simbolitzava la seva victòria. Dins els Jocs Olímpics es podia competir en lluita lliure, pentatló lliure, pentatló antic, salt de llargada, llançament de javelina i de disc, tot això ho vam veure dibuixat en diverses àmfores.

Més tard ens van ensenyar diversos jocs que utilitzaven a aquella època com les tabes, que eren un joc de daus, el qual practicaven habitualment.

A la sortida del CaixaFòrum, vam anar a visitar el Museu Arqueològic, on vam parlar de l’origen de tot (Caos-Gea) dels Titans i Titànides, dels primers déus olímpics.

Per últim, vam realitzar un joc de rol sobre els déus més importants (Atenea, Ares, Zeus, Posidó, Hermes…). Cadascun amb el seu element més característic.


 

More Posts

Comments are closed.