Comments are off for this post.

A l’Institut Gallecs disposem d’un DEA

Written by Published on Actualitat

A l’Institut Gallecs disposem d’un DEA (Desfibril·lador Extern Automàtic).

El tenim a l’entrada al costat de consergeria molt a prop de la porta del carrer.

Si es necessària la seva utilització tenim obert de les 8 del mati fins a les 21:30 del vespre.

 

Que es un DEA?

Un desfibril·lador extern automàtic (DEA) és un aparell electrònic portàtil que diagnostica i tracta l’aturada cardiorespiratòria (que es detecta quan una persona està inconscient i no respira normalment) causada per una fibril·lació ventricular (llavors el cor té una activitat elèctrica alterada que provoca que no hi hagi efectivitat mecànica) o una taquicàrdia ventricular sense pols (en què hi ha activitat elèctrica i en aquest cas el bombament sanguini és ineficaç). Aquest aparell genera una descàrrega elèctrica que aplicada abans dels deu minuts de l’aturada cardiorespiratòria pot reactivar la funció cardíaca. Sincronitzat amb l’electrocardiògraf, col·locant els elèctrodes sobre la caixa toràcica, provoca una descàrrega de corrent continu a una tensió de 200 a 400 volts durant unes mil·lèsimes de segon.

Aquests aparells, a causa de la seva simplicitat, permeten que socorristes o persones inexperts siguin capaces d’utilitzar-los amb èxit, ja que facilita les indicacions de forma verbal.

Esperem que no sigui necessària la seva utilització!!!

 

More Posts

Comments are closed.