Comments are off for this post.

L’Ombra del despoblament: treball de recerca de Mercè Borràs

Written by Published on Actualitat

L’alumna de 2n de Batxillerat Mercè Borràs Querol va obtenir una menció especial en el Premi Domènec Font al millor Treball de Recerca de Batxillerat sobre Comunicació (6a. edició) de la Universitat Pompeu Fabra.

Aquest treball consisteix en l’elaboració del documental “L’ombra del despoblament”, on aborda el fenomen de la despoblació rural. Prenent com a referència Villores (poble dels orígens familiars situat al nord de Castelló), estudia les causes i conseqüències del gran èxode rural dels anys 60 i 70. Per què i on van marxar? A partir d’entrevistes als veïns, el reportatge també estudia la situació actual (demografia, món laboral, educació, serveis, festes…) i quines mesures s’estan adoptant contra la despoblació.

La conclusió que s’extreu d’aquest estudi és sorprenent, perquè si bé és cert que la situació és preocupant, també ho és que hi ha motius per l’esperança. A diferència d’altres zones del territori espanyol, Villores té el futur immediat garantit. Els emigrants han mantingut les cases i els joves estan molt implicats en l’organització de les festes. Podem dir que Villores està viu. Això sí, com a poble de vacances.

More Posts

Comments are closed.